Hilversumse mediaweek vol vertier

Vorig jaar was Dudok in Concert gekoppeld aan het Dudokjaar, nu aan de Dutch Media Week.

Vorig jaar was Dudok in Concert gekoppeld aan het Dudokjaar, nu aan de Dutch Media Week.© Archieffoto Studio Kastermans

Valentijn Bartels
Hilversum

Hilversum maakt zich op voor de Dutch Media Week. Van 6 tot en met 13 september zijn er in de mediastad diverse evenementen die te maken hebben met innovatie, show, cultuur en diepgang.

Op meerdere locaties in Hilversum kunnen bezoekers terecht voor experimenten, kennissessies, ontmoetingen en optredens.

De mediaweek in Hilversum wordt geopend met de tweede editie van Dudok in Concert. Op woensdag 6 september kunnen bezoekers gratis komen kijken naar optredens bij het Hilversumse raadhuis van architect Dudok. Muziek komt onder meer van het Metropole Orkest, Het Goois Vrouwenkoor, de 3JS, Frank Boeijen en Boris. Presentator Art Rooijakkers en beeldmaker Ruud de Wild mogen op het podium zorgen voor een soepel verloop van de avond. Laatstgenoemde is ook uitgenodigd voor ’live kunst’. Er worden beelden geprojecteerd op het raadhuis, waarop hij een kunstzinnige laag aanbrengt.

Van 13.30 tot 15.00 uur zijn mensen in het Dudokpark welkom voor ’gezelligheid in het park’. Van 15.00 tot 20.00 uur zijn er al optredens tijdens het dagonderdeel ’raadhuis open podium’. Het voorprogramma begint om 20.00 uur en het daadwerkelijke concert duurt van 20.20 tot 21.30 uur. De organisatie waarschuwt dat er maximaal 5000 mensen welkom zijn. Dudok in Concert wordt ook uitgezonden op NPO1.

Jubileum

De tiende editie van de Open Studio Dagen vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 september. Een jubileum (zie de tijdlijn onderaan de pagina) dus voor het evenement waarbij mediabedrijven de deuren openen. Veel tastbaarder dan tijdens deze open dagen wordt het Hilversumse mediawereldje niet.

Bezoekers kunnen op vijftig plekken in de stad en op het Mediapark terecht. In de studio’s van AVROTROS, BNN-VARA, RTL Nederland, NPO, NOS, NTR, EO en Omroep MAX mag iedereen even de presentator van dienst zijn.

Tijdens de Open Studio Dagen verzorgen lokale omroepen live een vijf uur durende marathonuitzending vanuit Beeld en Geluid. Bezoekers kunnen die uitzending uiteraard op locatie volgen. Voor de liefhebbers van wat Gooise glitter en glamour staan er ook limousines klaar op het Mediapark. Tegen een vergoeding mogen zij een rit maken. In Beeld en Geluid is gratis de wereld van de media te ontdekken tijdens het evenement ’Experience’.

Drones

Nieuwkomer in Hilversum is het Dutch Drone Festival. Op vrijdag 8 september zijn er meer dan 80 inzendingen te zien in de Vue Cinema in het centrum van Hilversum. De dronefilms worden ingedeeld in zeven categorieën. In iedere categorie wordt tijdens het festival een winnaar bekend gemaakt door de jury. Daarin zitten burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, drone-expert Wiebe de Jager, Eric Brinkhorst van de NVJ en Ellis Blasé van sponsor Peugeot Nederland. Bovendien wordt er een publieksprijs uitgereikt. Volgens organisator Frank du Mosch is de kwaliteit van de ingezonden dronefilms hoog. „Er zitten pareltjes bij die van mooi geluid zijn voorzien.” Een kaartje voor het dronefestival kost vijftien euro. Op zaterdag en zondag kunnen bezoekers ook nog zelf vliegen met minidrones op het Mediapark.

Dat zijn slechts de grote evenementen die te bezoeken zijn tijdens de Dutch Media Week. Op vrijdag 8 september kunnen liefhebbers de hele middag gamen op een groot scherm op het stationsplein en zaterdagmorgen kunnen kinderen op een speelse manier ook nog leren programmeren in Beeld en Geluid op het Mediapark.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.