Gerard Nijboer warmt Hilversum op voor City Run

Annemarie de Jong
Hilversum

In de aanloop naar de City Run komend weekeinde in Hilversum vertelt marathonicoon Gerard Nijboer (59) woensdagavond in De Vorstin over de zin en onzin van hardlopen.

Nijboer is al zijn leven lang actief in de loopsport en weet als geen ander hoe een verantwoord hardloopprogramma er uitziet en waar de grenzen liggen.

Ook orthopeed Ronald Verhagen en cardioloog Karin Arkenbout, beiden werkzaam bij ziekenhuis Tergooi, laten hun licht schijnen op hardlopen ’als preventief medicijn’. Want hardlopen helpt bij het voorkomen van welvaartsziekten. Bovendien kunnen door vrijkomende endorfine zelfs depressies als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of is het niet altijd gezond? Wat zijn de gevolgen voor je gewrichten? En voor het hart?

De bijeenkomst getiteld ’Hoe hard kun je lopen?’ is onderdeel van de Gezondheidsstudio van ziekenhuis Tergooi. Met deze sessies probeert Tergooi mensen buiten de ziekenhuismuren gezond en fit te houden.

De bijeenkomst in De Vorstin aan de Koninginneweg 44 is woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via www.tergooi.nl/agenda.

Gratis entree.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.