Wethouder Laren ’opgesloten’ bij Nick Vollebregt

Laren

Tijmen Smit verruilde woensdag uur zijn Larense wethouderspost voor twaalf uur gevangenschap op een matrasje in een hok.

De Laarder zamelt bij Nick Vollebregt Jazz- en Eetcafé geld in voor de anti-kinderprostitutieactie ’Lock me up - Free a girl’. ,,Verschrikkelijk hoe volwassenen meisjes in Azië uitbuiten. Als vader word ik daar misselijk van.’’

Net als alle andere deelnemers in Nederland moet Smit minimaal 2500 euro binnenhalen. Om bezoek en donaties te genereren, stelde hij een ’klaagmuur’ in, waar mensen bij hem hun bezwaren tegen de gemeente konden indienen. ,,Maar het is vooral een gezellige jubelmuur’’, zegt de gevangene opgetogen.

Met het ingezamelde geld worden jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijd. De afgelopen zeven jaar zijn al 3700 meisjes uit bordelen in Azië gehaald.

Tijmen Smit zit woensdag tot 23.00 uur vast. Donderdag volgen op deze locatie Nance Coolen en Wimmy Hu. In Laren bij Brink20 komt Wouter de Wild 12 uur niet van zijn plaats. Meer informatie over plekken met ’opgehokte’ bekende en minder bekende Nederlanders via www.lockmeup.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.