Fietsbrug Nigtevecht klaar voor gebruik

Eddie de Paepe
Nigtevecht

De nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht over het Amsterdam Rijnkanaal is vanaf 3 augustus te gebruiken door fietsers en voetgangers.

Door deze fietsburg zijn inwoners sneller in Abcoude en biedt de ontstane verbinding meer mogelijkheden voor recreanten. Bij de fietsbrug is ook een natuurverbinding aangelegd om dieren makkelijker tussen natuurgebieden te laten trekken. De feestelijke opening is op 7 september.

’Dankzij de nieuwe fietsbrug kunnen inwoners van Nigtevecht vanaf 3 augustus vanuit Nigtevecht in tien minuten naar station Abcoude om daar de trein richting Utrecht, Gouda of Rotterdam te nemen’, meldt de provincie Noord-Holland. ’Recreanten kunnen dan op de fiets genieten van de natuur van het Gein en de Gooi- en Vechtstreek. Ook de forten van de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam zijn makkelijker per fiets te bereiken.’

Natuurverbinding

Het aanbrengen van een natuurverbinding maakt uitwisseling van fauna tussen natuurgebieden mogelijk en dat versterkt de natuur. Vooral de ree, ringslag en otter kunnen, dankzij natuurlijke oevers, eenvoudiger het kanaal oversteken. De laatste werkzaamheden aan de natuurverbinding vinden plaats in het najaar.

Opening

Op vrijdag 7 september worden de fietsbrug en de natuurverbinding officieel geopend. Alle inwoners van Nigtevecht en Abcoude worden daarvoor uitgenodigd. Leerlingen van verschillende basisscholen krijgen een rol bij de feestelijkheden.

De komende weken voert aannemer Ballast Nedam de laatste werkzaamheden uit. Zo leggen ze de laatste hand aan de trappen voor de voetgangers. In het najaar brengen ze de laatste beplanting aan de Abcoudekant van het kanaal aan.

De fietsbrug en de natuurverbinding zijn projecten van de provincies Utrecht en Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen. De gemeente Amsterdam is medefinancier.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.