FC Weesp verplaatst trainingen naar andere velden

Tamar de Vries
Weesp

De gemeente Weesp heeft in een persverklaring laten dat er geen reden is om gebruik van het kunstgrasveld bij FC Weesp af te raden, vanwege de commotie over SBR-rubbergranulaat. Toch verplaatst de voetbalclub de trainingen de komende tijd naar andere velden.

FC Weesp heeft één kunstgrasveld met de gewraakte rubberkorrels, veld 2. In samenspraak met bezorgde ouders en leden besloot de voetbalclub afgelopen weekend dat er op dit veld niet gevoetbald werd. Het betreffende kunstgrasveld is eigendom van de gemeente en wordt door FC Weesp gehuurd.

De gemeente benadrukt dat het kunstgrasveld in het bezit is van Milieukeur, hetgeen betekent dat het voldoet aan bepaalde milieu-eisen. Weesp heeft verder geen andere sport- of speellocaties in de openbare ruimte waar de rubberkorrels van gerecyclede autobanden zijn toegepast. Op de website maakt de club bekend dat de trainingen voorlopig geconcentreerd worden op de velden 3 en 4. „Alle teams trainen op dezelfde tijd als anders, alleen hebben zij wat minder ruimte dan zij gewend zijn. We trekken hierin één lijn voor alle teams, dus geen enkel team mag op veld 2 trainen”, aldus de club. We rekenen op ieders medewerking. Het RIVM heeft in 2008 gemeenten en de KNVB een positief advies gegeven voor het gebruik van kungrasvelden met rubbergranulaat, aldus Weesp. Er wordt in Europees verband onderzoek gedaan naar de rubberkorrels en de mogelijke effecten op de gezondheid. De resultaten worden eind dit jaar verwacht. De onrust ontstond na een uitzending van Zembla.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.