Huizer supermarkten blijven maandag dicht

Edward de Vries Lentsch
huizen

Winkeliers in Huizen hadden hun winkel gewoon op tweede paasdag open mogen hebben, maar de meeste winkeliers wisten dat niet. Met name supermarkten wilden open zijn.

Heeft er iemand zitten slapen? Volgens Han Landman, voormalig voorzitter winkeliersclub Hart van Huizen, was die mogelijkheid bekend, maar was er nooit belangstelling voor. De ondernemersorganisatie HOF heeft het in januari nog aan de diverse winkeliersverenigingen doorgegeven, zegt Piet Epskamp, woordvoerder van de ondernemersorganisatie HOF. ,,Wat die ermee hebben gedaan weet ik uiteraard niet.’’

Deze week werd door de gemeente een vraag van de HOF daarover beantwoord. Het betreft bestaand beleid en de beoordeling van de aanvraag om open te mogen zijn op dit soort feestdagen ligt bij het college.

Omdat na de gemeenteverkiezingen een ander politiek klimaat is ontstaan, heeft het nog zittende college het besluit over tweede paasdag wel genomen, maar over tweede pinksterdag niet. Dat wordt aan het nieuwe college overgelaten.

Het huidige besluit kwam voor de winkeliers te laat. Voor ondernemers zal het pinksterbesluit vermoedelijk ook te laat komen, omdat zij voorbereidingstijd nodig hebben om hun winkel op tweede pinksterdag te kunnen openen. Volgens een woordvoerder van de gemeente blijft een opening op feestdagen ook in de toekomst mogelijk.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.