Eenmalig groots bevrijdingsvuur in Soest

Peter Schat
SoestBaarn

Baarnse leerlingen van de basisscholen halen al jaren in Wageningen het bevrijdingsvuur op. Sinds enkele jaren doen ze dat ook in Soest, maar met zeventig jaar bevrijding wilden ze het daar dit keer groots aanpakken. En dat gebeurde.

Maandagavond laat vertrokken daarom vanuit Soest twee bussen met, jawel, precies zeventig lopers vanaf het terrein van AV Pijnenburg naar Wageningen, om daar het vuur op te halen. Over een afstand van ook weer precies zeventig kilometer, richting Soest. Gistermorgen vroeg kwamen ze aan in Soesterberg, om na het ontbijt vandaar uit naar Soest verder te lopen. Onder belangstelling van flink wat Soesters langs de route.

Onder de lopers zo’n 55 atleten van Pijnenburg, maar ook sporters uit Soesterberg. En onder meer Soester marathonloper en opzichter buitendienst van de gemeente Sam Drost, maar bijvoorbeeld ook de directeur van welzijnsstichting SWOS Idelette Sleurink en Maria Smeets, ook van de SWOS. Ook burgemeester Rob Metz van Soest en zijn partner liepen vanuit de nacht mee, Soester Antonio van den Hengel reed mee voor de ondersteuning en bakker Van Kooten had zich garant gesteld voor de broodjes van het ontbijt gisterochtend. Dat was er niet alleen voor de sporters zelf, maar ook voor de senioren die in Soest en Soesterberg in de vroege ochtend van een ’bevrijdingsontbijt’ genoten. Vrijwilligers van de SWOS zorgden dat het bij het onbijt tot in de puntjes geregeld was.

De belangstelling voor het ontbijt was overigens erg groot. ,,Het waren er veel meer dan verwacht’’, aldus medeorganisator Cees Vos. ,,Een kleine tweehonderd mensen meldden zich aan, verdeeld over Soest en Soesterberg.’’

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.