Huizen lijdt kostbare nederlaag

sportredactie Gooi- en Eemlander
putten

Huizen heeft zaterdag tegen SDC Putten een kostbare nederlaag geleden. Een overwinning had de ploeg van Joeri Volkers een flink eind uit de buurt van de rode streep gebracht, nu blijft het gaatje met de onderste ploegen akelig klein.

De 2-1-nederlaag kwam tot stand na een wedstrijd die een redelijk voorspelbaar verloop had. De thuisclub probeerde het vooral op fysieke kracht en Huizen kwam daardoor moeilijk aan goed voetbal toe. In de eerste helft gaven beide ploegen weinig weg. Huizen was nog het dichtst bij een treffer, maar een hard schot van Iry Etwi eindigde op de paal.

Direct na de pauze scoorde SDCP, waarbij Huizen-keeper Brian Willemse, zoals wel vaker dit seizoen, er niet vlekkeloos uitzag. De treffer kwam van Jeffrey van den Brink, die net was ingevallen. Huizen ontsnapte aan een tweede tegendoelpunt toen de Puttenaren de lat raakten, maar na 65 minuten scoorde Olivier Pilon toch de 2-0.

Huizen wist dit seizoen nog vaak vanuit kansloze positie terug te komen, maar ditmaal lukte dat niet. De bezoekers maakten nog wel 2-1, uit een strafschop van Robbert de Graaf, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Meer nieuws uit Sport Regionaal