Cardioloog Tergooi berispt om foute diagnose

Cardioloog Tergooi berispt om foute diagnose

Redacteur Hilversum
hilversum

Cardioloog Jacobus Plomp van Tergooiziekenhuizen Hilversum is door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg berispt vanwege een onjuiste behandeling dan wel verkeerde diagnose.

Dat levert Plomp een negatieve aantekening op in het zogenoemde BIG-register, een wettelijk middel om de bevoegdheid van zorgverleners als ziekenhuisartsen te kunnen checken.

Volgens een statement van Tergooiziekenhuizen gaat het om een klacht van een patiënt over een 'onvolledige' diagnose. De patiënt werd 16 januari door het tuchtcollege in het gelijk gesteld. Over de aard en inhoud van de klacht wil het ziekenhuis in Hilversum niets kwijt, vanwege de privacy van de gedupeerde.

Tergooi laat weten dat Plomp bekend staat als ’een goede en deskundige cardioloog’. ,,De raad van bestuur staat achter hem.’’ Bovendien benadrukt de ziekenhuisleiding dat ’iedere klacht, ongeacht de aard en omvang ervan, uitvoerig behandeld wordt’. ,,Juist door alle klachten serieus te nemen, kunnen wij onze zorg continu verbeteren.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.