Nog geen hek ’s Jacoblaan, eerst praten met iedereen

Alexander Poort
Bussum

Het hek bij de ’s Jacoblaan komt er voorlopig nog niet. De gemeente heeft een inschattingsfout gemaakt wat betreft het verzet in de wijk tegen de omheining, zo geeft wethouder Marleen Sanderse toe. Er gaat nu eerst met alle belanghebbenden gesproken worden over de situatie en de mogelijke oplossingen.

Het hek rond het speelveldje zou er moeten komen omdat enkele omwonenden last hebben van hangjongeren. Verscherpt toezicht door politie en de boa’s helpt niet, omdat de jongeren benen maken zodra zij deze mensen in het oog krijgen. Uiteindelijk is na overleg met de mensen die overlast ervaren besloten om een hek te plaatsen. Daarbij is geen rekening gehouden met andere omwonenden, die zich hebben verenigd in het actiecomité Vrienden van het Bredius zodra zij lucht kregen van dit voornemen.De wethouder gaf ruiterlijk toe dat het fout is dat deze groep niet eerder bij de plannenmakerij is betrokken. ,,Er is inmiddels een gesprek geweest tussen de voor- en tegenstanders’’, zo weet zij. ,,De gemeente sluit graag aan bij de mogelijke oplossingsrichtingen.’’ Dat er dus mogelijk toch een hek komt is niet uitgesloten, maar vooralsnog is het besluit hierover opgeschort.

Daarnaast waarschuwde Sanderse voor het ’waterbedeffect’ dat altijd optreedt bij de problematiek met hangjongeren. Mogelijk dat de overlast zich verplaatst naar bijvoorbeeld ’t Mouwtje. Dat houdt zij scherp in de gaten, zo verzekerde zij.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.