A27 even dicht na ongeval met meerdere voertuigen bij Huizen

HUIZEN

Een ongeluk op de A27 met vijf personenauto's heeft dinsdag tijdens de ochtendspits veel hinder veroorzaakt. De snelweg was tussen Utrecht en Almere afgesloten na de aanrijding, maar was tegen 08.30 uur weer helemaal open, meldden Rijkswaterstaat en de ANWB.

Een persoon raakte gewond door het ongeluk, dat ter hoogte van Huizen gebeurde.

Het ongeval ontstond rond 7.00 uur net voor de afslag Blaricum - Huizen. Een kleine truck, geladen met vers brood, wilde op de drukke A27 van rijbaan wisselen om de afslag te pakken. Het zicht werd daarbij deels ontnomen door een grotere truck. Een Volkswagen Up botste op de kleine truck en kwam ruim 200 meter verder zwaar beschadigd op de linkerbaan tot stilstand. In dit voertuig zat een 4 maanden zwangere vrouw, zij liep een hoofdwond op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Het portier van haar auto hing nog vast achterop de kleine truck.

Er raakte ook een tweede personenwagen betrokken bij het ongeval. Deze bestuurster en de Amersfoortse chauffeur van de broodtruck kwamen met de schrik vrij.

De A27 is meer dan een uur afgesloten geweest richting Almere.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.