Herkansing voor Hilversumse thrillerauteur na verkeerde druk in winkel

Marijn van Zomeren.© Foto PR

Annemarie de Jong
Hilversum

Vijf jaar werkte Hilversummer Marijn van Zomeren aan zijn debuutthriller. „Vlak na de lancering kwam ik erachter dat de verkeerde drukversie in de winkel lag.”

Eind april zag ’Dagboek op doktersrecept’ het levenslicht. „Meteen dacht ik: ’Ik ga het niet meer teruglezen, zo ontdek ik nog een foutje’. Toen belde een vriendin: ’Ik zie een paar foutjes.’ Ik kon me niet voorstellen dat die er doorheen waren geglipt.”

Hij pakte het nagelnieuwe boek erbij. Tot zijn schrik kwam hij erachter dat de uitgever per ongeluk niet de laatste versie naar de drukkerij had gestuurd. Het boek werd onmiddellijk uit het schap gehaald. „Een nachtmerrie. Dit wil je niet meemaken”, zegt Van Zomeren. Inmiddels ligt de juiste versie in de winkel.

Het verhaal speelt zich af in het Gooi. Hoofdpersoon Johan gaat na de zelfdoding van zijn moeder en oom terug naar zijn geboortedorp. Nachtmerries die hij had overwonnen keren in alle hevigheid terug. „Lezers reageren enthousiast. Het moet wel je genre zijn. Er zitten horrorelementen in en de hoofdpersoon is behoorlijk grofgebekt. Het is geen ’Saskia Noort’.” Zaterdag signeert hij van 13.00 tot 16.00 uur het boek in Bruna op de Hilversumse Gijsbrecht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.