Gymzaal Roland Holst College Hilversum onder water

Volgelopen tunneltje bij Rolland Holst College© foto susanne van velzen

1 / 2
Susanne van Velzen
Hilversum

,,Tien euro als je gaat zwemmen.” De leerling van het Roland Holst College daagt een vriend uit om een duik in het tunneltje te nemen.

Het is donderdagochtend bijna half negen en het regenwater dat een paar uur eerder met bakken uit de hemel kwam staat nog metershoog in de voetgangerstunnel tussen de school aan de Schuttersweg in Hilversumen de sportvelden aan de overkant van de Gerard van Mesdagweg.

De vriend kijkt hem lachend aan. ,,Vijftig euro dan?” Ook niet. ,,Een jaar lang gratis pizza?”. Dan geeft hij op, ze wandelen richting school. Conciërge Bart Kreijns is dan al uren in de weer met de wateroverlast. De gymzaal aan de Jonkerweg is onder water gelopen en op de bovenste verdieping kwam het water in een lokaal naar beneden.

,,Ik was hier al om zes uur vanochtend. Doe ik elke dag hoor. Voor de files uit vanuit Almere. Het was een bui, niet normaal gewoon. Het leek wel de kortste dag van het jaar in plaats van der langste. Zo donker was het.” Hij laat een filmpje op zijn telefoon zien. Alsof de wereld vergaat.

In de gymzaal aan de Jonkerweg is sportleraar Peter Boonstra de laatste plassen aan het opdweilen. Het zweet staat op zijn voorhoofd. ,,Ik werk hier 17 jaar maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het water kwam zo uit het Pinetum hiernaast naar beneden gestroomd. Dat ging echt hard. Het water liep via de deur aan de achterkant zo de sportzaal in en aan de voorkant er weer uit. Ik hoop dat de schade meevalt. Want als de vloer gaat bobbelen dan hebben we een probleem.”

De ingang van de sporthal ligt een stuk lager dan de Jonkerweg. Er vormde zich als nel een bassin vol water voor de deur. ,,Ja ik had vandaag ook zwemles kunnen geven. Of schaatsles als het wat kouder was geweest.” Boonstra blijft maar lachen. Wat moet je anders. ,,De eerste twee lesuren hebben we moeten afzeggen, maar we kunnen weer sporten hoor.”, zegt hij terwijl de laatste druppels op de vloer drogen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.