Danny van den Meiracker scheurt opnieuw kruisband

Robert Berkeley
Baarn

Danny van den Meiracker is terug bij af. Na acht maanden revalideren van een afgescheurde voorste kruisband en nog één week te gaan, ging het vanmiddag opnieuw mis.

Bij het aannemen van een bal op de training zakte de voetballer van FC Oss door zijn linkerknie, dezelfde waarbij het in augustus misging bij de 25-jarige Baarnaar. ,,Ik wist gelijk dat het weer fout was’’, zuchtte Van den Meiracker. En inderdaad: weer is zijn kruisband afgescheurd en op 18 juni moet hij opnieuw onder het mes.

De voormalig topschutter van Spakenburg hoopt dat het herstel nu sneller zal gaan. ,,Ik heb het deze keer een beetje rustig aan gedaan.’’ Hoewel de frustratie groot was, reageerde Van den Meiracker vrij kalm op de nieuwe blessure. ,,Natuurlijk baal ik, maar het is nou eenmaal zo. Pure pech.’’

Van den Meiracker had twee jaar geleden een groot aandeel in de landstitel van Spakenburg. Het leverde hem een contract bij NEC op, waar hij door knieproblemen weinig aan spelen toekwam. Vorig jaar stapte hij over naar FC Oss.

Meer nieuws uit Sport Regionaal