Eemland Wonen vol vertrouwen over bouwplan Oosterhei

baarn

Eemland Wonen twijfelt er niet aan dat het plan voor een driehoog-appartementencomplex aan de Lepelaarstraat en Reigerstraat in de Baarnse Vogelbuurt doorgaat. Het plan van de corporatie krijgt op het laatste moment concurrentie van een door een burgerinitiatief naar voren geschoven plan van raadslid Tinus Snyders.

,,We sleutelen al vijf jaar met de gemeente aan dit plan. Het voldoet aan alle randvoorwaarden, is goed en verantwoord. Ik kan me niet voorstellen dat ze het nu nog tegenhouden'', stelt directeur Hans van de Velden van Eemland Wonen. ,,De wethouders van nu zijn van dezelfde partijen als die van een paar jaar geleden. Ik mag er toch van uit gaan dat die voldoende politieke steun in de gemeenteraad hebben?'' Tegen het plan voor zo'n tachtig woningen is veel verzet ontstaan in de buurt, en vervolgens ook in de politiek. Tegenstanders noemen het te massaal en niet passend bij de eengezinswoningen in de rest van de buurt. Omwonenden willen geen nieuwe flatwoningen in de buurt, omdat de kans op verloedering en onveiligheid dan groter wordt geacht dan bij eengezinswoningen. Ze kwamen vorige week met een zogenoemd burgerinitiatief, dat door zo'n honderd handtekeningen werd ondersteund. Met een burgerinitiatief kunnen inwoners zelf een onderwerp op de politieke agenda zetten. De buurt pleit voor het plan van Tinus Snyders, dat uitgaat van 62 grondgebonden en tien gestapelde woningen. Eerder was al duidelijk dat de volledige oppositie dit alternatief in elk geval serieus wilde onderzoeken. Ook collegepartijen VVD en PvdA lieten weten op zijn minst te twijfelen aan het plan van Eemland Wonen.

Van de Velden van Eemland Wonen sluit een schadeclaim niet uit als ‘zijn' plan alsnog zou sneuvelen. ,,Maar daar denk ik nog helemaal niet aan, want ik ben er toch wel redelijk van overtuigd dat het gewoon doorgaat.'' Maar wat als toch? ,,Dan zou ik me echt knock out voelen.'' Eemland Wonen houdt om financiële redenen vast aan het aantal woningen in haar eigen plan. ,,Elke woning minder kost laten we zeggen 450 euro huurinkomsten, keer twaalf maanden, keer vijftig jaar. Dan hebben we het dus over miljoenen.''

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.