Jansonius coach bij hockeyers Laren

Bert-Jan van Oel
Laren

De hockeyers van overgangsklasser Laren worden komende seizoenen getraind door Nanco Jansonius.

Hij is nu nog assistent-coach bij het herenteam van Rotterdam in de hoofdklasse. Hij is blij met zijn benoeming bij Laren.

„Werken met een relatief jong team, waarin veel potentie zit, is een mooie uitdaging. De aankomende talenten uit de eigen jeugd bij Laren kunnen nog groeien. En ik vind Laren een mooie traditieclub.”

Jansonius geeft al twaalf jaar leiding aan de goed bekendstaande jeugdopleiding van Pinoké en werkte ook als hoofdcoach bij HDM en HBS.

Martijn de Jager, bestuurslid tophockey van Laren: „Nanco’s ervaring, positiviteit en ambitie maken hem geschikt voor Laren. Net als zijn vermogen om zowel goed met individuele spelers als met een team te werken. De kern van het elftal bestaat uit spelers van zeventien tot 22 jaar en daarnaast zijn er nog talentvolle jeugdspelers. Er is veel ruimte om te groeien.”

Laren is momenteel verwikkeld in een felle strijd om een van de vijf bovenste plekken, die recht geven op promotie naar de nieuwe promotieklasse. Zondag is Gooische-Laren, om 14.45 uur in Bussum, een voor beide teams belangrijke derby.

Meer nieuws uit Sport Regionaal