Ontvoeringspoging in Hilversum mislukt

Henk Runhaar
Hilversum

Een twintigjarige Hilversummer werd in de nacht van dinsdag op woensdag slachtoffer van een ontvoeringspoging op de Graaf Wichmanstraat in Hilversum.

De politie werd rond half één gealarmeerd over de verdachte situatie in Hilversum-Noord. Een getuige had gezien dat een man door meerdere mannen werd vastgepakt en getracht werd hem een auto in te duwen.

Dat ging met veel geweld. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. Of hij gewond raakte, kan een politiewoordvoerder niet zeggen. De Hilversummer wist op eigen kracht te voorkomen dat hij in de auto belandde. Toen de ontvoerders in de gaten kregen dat hun actie was ontdekt, gingen ze er vandoor.

Aangehouden

De getuige wist een goede beschrijving van de verdachte auto te geven. Agenten gingen in de omgeving op zoek en zagen de auto op de Erfgooiersstraat. De drie inzittenden, een 34-jarige man uit Bussum, een 26-jarige man uit Hilversum en een man waarvan de leeftijd en woonplaats onbekend is, zijn aangehouden.

De politie heeft de zaak in onderzoek en hoopt dat meer getuigen zich melden. Wat het motief was voor de ontvoeringspoging kan de politie nog niet zeggen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.