Nepagent aan de deur bij bejaarde dames in Hilversum

© ANP

Frank Van Der Molen
Hilversum

Twee bejaarde vrouwen in Hilversum hebben afgelopen weekend een man aan de deur gehad die zich voordeed als agent. Bij een van de vrouwen werden sieraden gestolen.

Dat meldt de politie, die op zoek is naar getuigen van de incidenten. In beide gevallen ging het om bewoonsters van de Admiraal de Ruyterlaan.

Bij een 86-jarige vrouw werd zaterdag omstreeks 17:15 uur aangebeld door een man die er uit zag en zich voor deed als politieagent. Hij beweerde dat de overburen van de vrouw haar in de gaten hielden. Voor ze het wist, had de man zichzelf binnengelaten en wilde vervolgens weten of ze geld in huis had. Ze vertelde dat niet te hebben waarop de man nog even rond keek en vertrok.

Rond 18:30 uur werd er bij een 87-jarige vrouw op de Admiraal de Ruyterlaan aangebeld. Ook hier stond een man voor de deur die zich voorstelde als politieagent. Hij wilde in het kader van een buurtonderzoek naar een diefstal zeker weten dat eventuele sieraden veilig waren. De vrouw verzamelde haar sieraden. Voor ze het wist was de man, met de sieraden, weer uit haar woning verdwenen.

Het gaat om een man tussen de 30 en 40 jaar oud met een gezet postuur. Mogelijk had de man een stomparm. Hij was gekleed in een wit overhemd en een donkerkleurige broek, een ensemble dat veel leek op het oude politie-uniform. De man sprak accentloos Nederlands.

De politie wil graag mensen spreken die de man gezien hebben in Hilversum die dag.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.