Gedumpte bordercollie was helemaal uit België

Hans van Keken
Soest

De bordercollie die begin deze week in de polder bij Soest gevonden is, is terug bij de eigenaar. Een familie uit België heeft de hond opgehaald.

Jeanette Reddering van dierenasiel ’t Hart in Soest snapt nog altijd niet hoe het mogelijk is dat een hond van over de grens door iemand 170 kilometer verderop wordt gedumpt. ,,Ik heb zoiets in die veertig jaar dat ik hier nu werk nog niet meegemaakt”, vertelt ze hogelijk verbaasd. ,,Het is onverklaarbaar. De eigenaar zelf snapt het ook niet precies, al is de achtergrond wel een ruzie. De collie zou een paar koeien aangevallen hebben. Daar zou een rechtszaak over lopen. Maar waarom iemand dat dier dan helemaal hierheen brengt? Zaterdagavond zeven uur zat de hond nog in zijn hok bij een boerderij, de volgende ochtend om vijf uur is hij hier gevonden.”

Reddering zegt wel blij te zijn dat de bordercollie terug is bij de eigenaar. En de kwestie toont volgens haar eens te meer aan hoe belangrijk het is dat je als eigenaar je hond altijd laat chippen.

,,Als dat bij deze collie was gebeurd, hadden we meteen zondag al geweten waar hij vandaan kwam.” De Belgische eigenaren zijn de hond volgens haar via via op het spoor gekomen, eigenlijk via de Facebook van Amivedi. Inmiddels weet Reddering nu dat het om een dertien jaar oude hond ging, die op een boerderij gehouden wordt.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.