Maandag Ronde van Loosdrecht

Loosdrecht

Voor het eerst sinds 2 februari 1996 wordt maandag weer de natuurijsklassieker de Ronde van Loosdrecht verreden. ,,Super dat de ronde weer kan worden gehouden. We hebben er lang op gewacht’’, aldus een dolgelukkige Martin Heineke van de organiseerde IJsclub Loosdrecht.

De oudste natuurijsklassieker van Nederland, die voor het eerst op 1 februari 1947 gewonnen werd door Hein Vermeulen en de laatste keer door Jan Eise Kromkamp, wordt voor de tiende keer gehouden. De aanvang is maandag om 11.00 uur. Bestuursleden van de sectie marathon van de KNSB en afgevaardigden van hoofdsponsor Unox  - in totaal zeven man - inspecteerden donderdagmorgen de Vuntusplas in Loosdrecht. Het ijs moet bijvoorbeeld ook sterk genoeg zijn om de motor van de televisieploeg te dragen. De schaatsbond was zeer tevreden over de ijsdikte en de conditie van de ijsvloer. ,,Het ziet er goed uit, het is echt werkijs’’, concludeerde Teun Breedijk, voorzitter van de marathonsectie.

Overigens was Loosdrecht aanvankelijk ook in beeld voor de organisatie van het NK op natuurijs. Maar de accommodatie en de lengte van het parkoers bleken daarvoor niet geschikt. ,,Dat klopt, maar wel voor een klassieker'', aldus Breedijk. Ook Ankevener David Pos, voorzitter van de Stichting Natuurijsklassiekers, en preses Jacob van der Meulen van de organiserende IJsclub Loosdrecht waren zeer enthousiast. De TNT-formatie van Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent was donderdag al ter plaatse om het parcours te verkennen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.