Beachhandbaltoernooi ’Blaricum aan Zee’ bij SDS’99

© foto Handbalvereniging SDS’99

Edward de Vries Lentsch
Blaricum

Handbalvereniging SDS’99 is al een om en begon drie jaar geleden met een eigen ’Beachtoernooi’ begonnen onder de naam ’Blaricum aan Zee’. Zaterdag 10 juni (de jeugd) en zondag 11 juni (de A jeugd en de senioren) is het al weer zo ver.

,,Beachhandbal is de meest dynamische sporttak van het handbal op dit moment, Al heel wat jaren is het in opkomst en het blijft erg populair binnen de handbalwereld. ,,Het kleinere veld, de meer mogelijkheden, het in plaats van 1 punt ook een 2-punter te kunnen scoren als die maar mooi genoeg is of als jij de keeper bent, het snelle wisselen van een heel team na de aanval’’, legt Renske Putter uit.

,,Vanaf de eerste keer is het duidelijk dat de beachhandballers en de vele meegekomen toeschouwers het een erg gezellig toernooi vinden. En waar zie je anders spelers, van onder andere, het Nederlandse Beachhandbalteam bij de jongste jeugd kijken (die al blij zijn dat ze een bal vangen en in eigen doel kunnen scoren), omdat zij ervoor hebben gespeeld. Bij ons is alles mogelijk. We hebben inmiddels aardig wat trouwe teams en bezoekers opgebouwd en dat is inclusief scheidsrechters.’’

,,Dit jaar doen wij mee aan de Beach-tour, de voorrondes van het NK Beachhandbal. Vooral bij de jeugd liep het storm met aanmeldingen en hebben wij helaas aardig wat teams moeten teleurstellen. Speciaal voor deze teams hebben wij op 24 juni een beachhandbaltoernooi met wat kleinere opzet. Maar eerst twee dagen vol beachhandbal op twee zandvelden, op 10 en 11 juni.’’ Hopelijk met goed ’strandweer’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.