Opbrengst Gooise Heideloop voor opknappen Tafelberg

Tafelberg.

Tafelberg.© archieffoto studio kastermans

Laren, Blaricum

De opbrengst van de Gooise Heideloop die op zondag 28 augustus plaats vindt, komt ten goede aan het opknappen van de Tafelberg, het hoogste en mooiste uitzichtpunt van het Gooi.

De recreatieve loop zonder tijdregistratie is vooral bedoeld om de lopers te laten genieten van de in bloei staande heidevelden, meldt het Goois Natuurreservaat. De Heideloop in het Goois Natuurreservaat wordt georganiseerd door de Gooise atletiekverenigingen GAC (Hilversum), Zuidwal (Huizen) en Tempo (Bussum) in samenwerking met het Goois Natuurreservaat.

GNR-voorzitter Karen Heerschop is erg blij met het voorstel van Krijn Griffioen, die namens de drie atletiekverenigingen, met dit idee kwam. Op de Zuiderheide zal de grote schaapskudde grazen. Er zijn drie routes uitgezet over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide: 2,5 km, 5 km en 10 km. Net zoals vorig jaar wordt er met stempelkaarten gewerkt. Zowel hardlopers, nordic walkers als wandelaars mogen meedoen.

Dringend

Start en finish: parkeerplaats bij het Sint Janskerkhof, naast het Geologisch Museum Hofland aan de Hilversumseweg in Laren (tegenover La Place). Kleedruimtes en toiletten zijn aanwezig. Er wordt dringend aangeraden om lopend of op de fiets te komen.

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Op vertoon van de inschrijfbevestiging per email, ontvangen deelnemers op zondag 28 augustus vanaf 9.00 uur bij de startplaats hun stempelkaart. Kosten voor deelname bedragen € 3,00 voor kinderen t/m 12 jaar en € 5,00 voor overige deelnemers. Inschrijving op de dag zelf is mogelijk tot 9.30 uur (€ 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar en € 7,00 voor overige deelnemers). Hardlopers starten om 10.00 uur; nordic walkers en wandelaars starten om 10.05 uur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.