Meer plekken bij gemeentehuis

Valentijn Bartels
Loosdrecht

De gemeenteraad van Wijdemeren heeft unaniem het voorstel aangenomen om 40 parkeerplaatsen extra aan te leggen bij het gemeentehuis aan de Rading in Loosdrecht.

De plekken zijn nodig om de recente belastingsamenwerking tussen Wijdemeren, Weesp en Stichtse Vecht goed te verwerken. De belastingmedewerkers zorgen voor parkeerdruk waar de toch al niet ruime voorzieningen niet meer tegen kunnen.

Gemeenteraadslid Stan Poels (GroenLinks/PvdA) sprak zijn zorgen uit over ’een hele onveilige situatie omdat hulpdiensten niet meer kunnen werken’. Ook Joost Boermans (D66) noemt de ruimte ’ontoereikend’. Wethouder Theo Reijn (ruimtelijke ordening) zegt de aanleg gefaseerd uit te voeren. ,,We gaan eerst twintig plekken (de helft) aanleggen om vervolgens te kijken of het toereikend is.’’

Geen vergunning

Even was er verwarring over de beoogde parkeerplaats achter het gemeentehuis van Wijdemeren. Volgens Boermans was een eerder verzoek om op dezelfde plek zonnepanelen te plaatsen afgewezen omdat het om ’een waterwinningsgebied gaat’.

Wethouder Reijn kon echter op bijval rekenen van partijgenoot Eric Torsing (CDA). ,,Het is een bodembeschermingsgebied, waardoor er wel gebouwd kan worden.’’ Daarmee zijn alle obstakels verwijderd, aangezien de noodzaak om extra parkeerplekken aan te leggen bij iedereen duidelijk is.

Wethouder Reijn spreekt van een duurzame ingreep. Dat schoot bij Poels in het verkeerde keelgat. ,,40 parkeerplaatsen aanleggen is duurzaam? Dat moet een grap zijn. Een gotspe’’, foeterde het raadslid. De wethouder probeerde de duurzame elementen toe te lichten. ,,We willen laadpalen voor fietsen en led-verlichting, maar het belangrijkste is dat er wat gaat gebeuren.’’

Sinds november werken er 22 extra medewerkers aan de Rading. Het parkeerproject gaat in totaal 40.000 euro kosten. ,,De huurpenningen zijn terug te zien in het budget voor de parkeervoorziening en de aanschaf van bureaus’’, besluit Reijn.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.