Spakenburg tevreden met punt

Robert Berkeley
Bunschoten-Spakenburg

Natuurlijk had Spakenburg heel graag de eerste thuiswedstrijd in de tweede divisie, op de open dag, willen winnen. Maar achteraf zeiden spelers en trainer Hans van de Haar dat ze prima konden leven met het gelijkspel (1-1) tegen HHC Hardenberg.

Dat was ook wel logisch, want de ‘blauwen’ waren meerdere keren ontsnapt aan tegengoals. Spakenburg had het meeste balbezit, maar slaagde er niet echt in om gevaar te stichten en HHC deed dat wel met counters. ,,Op de momenten dat we de bal verloren was er te weinig arbeid om dat recht te zetten. En aan de bal speelden we te safe, waardoor HHC steeds kon hergroeperen’’, analyseerde Van de Haar.

In de 34steminuut opende Rob van der Leij de score voor de bezoekers. Een prachtige voorzet van Pim de Jonge, die de bal had veroverd van Spakenburger Michael Lanting, werd door hem binnen gevolleerd.

Direct na rust viel de gelijkmaker. Olivier Pilon, terug van een liesblessure, kwam als invaller in de tweede helft en al 45 seconden na zijn debuut voor Spakenburg was het raak. Een schot van Danny van den Meiracker werd gekeerd door HHC-doelman Sander Danes, waarna Pilon attent reageerde en met een rollertje de doellijn passeerde. Daarna waren er kansen over en weer, waarbij vooral HHC enkele goede mogelijkheden onbenut liet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal