'Mank' IJsselmeervogels alleen aan kop

Robert Berkeley
Bunschoten-Spakenburg

Dat IJsselmeervogels na de winst bij Katwijk (1-2) alleen aan kop gaat in de topklasse, zullen weinigen hebben voorspeld. De 'rooie' lijstaanvoerder na twee speelronden kampt namelijk met een waslijst aan blessures.

Zonneveld, Burgerhout, Özturk, Hagary, Sheotahul en El Gourari zijn enige tijd uitgeschakeld. Met een aan elkaar geplakt elftal koos trainer Frans Adelaar noodgedwongen voor een behoudende tactiek.

De thuisploeg klapte er op sportpark De Krom vol op en gaf achterin heel veel ruimte weg. Janic Makizodila voelde zich daar met zijn snelheid als een vis in het water en werd op sublieme wijze bediend door Maikel de Harder. Oog in oog met Atam Koroglu maakte hij het minstens zo fraai af.

Katwijk ging nog fanatieker op zoek naar een treffer en het was een klein wonder dat de gelijkmaker lang uitbleef. De goal van Marciano Mengerink werd echter binnen de minuut gecounterd.

Ditmaal werd Makizodila diep gestuurd door Mike van de Laar en bleek de gelegenheidsaanvaller niet zelfzuchtig. Na luttele minuten eerder de paal al te hebben geraakt, besloot hij nu af te schuiven op De Harder: 1-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal