Facelift voor Landgoed Zonnestraal

Redacteur Hilversum
Hilversum

Landgoed Zonnestraat in Hilversum krijgt dit jaar een heel andere aanblik. De forse facelift richt zich op het groen rond het rijksmonument en op de entreelaan.

De Haarlemse landschapsarchitect Peter de Ruyter was tien jaar geleden al betrokken bij de toekomstplannen voor het landgoed. Het oorspronkelijke landschapsplan uit 2005 is sindsdien uitgekristalliseerd tot een totaalvisie, waarin niet alleen het groen, maar ook de infrastructuur, verlichting, parkeren en nieuwbouw uitgebreid aan bod komen. Hierbij is ook de buurman, het Goois Natuurreservaat, nauw betrokken.

De plannen voor het herstel van het landschap worden maandag 20 januari (vanaf 20.00 uur) toegelicht in het hoofdgebouw van Landgoed Zonnestraal (Loosdrechtse Bos 17). De Ruyter geeft een presentatie van de plannen, waarna er vragen gesteld kunnen worden. Info: 035-5385400. Aanmelding: info@zonnestraal.org

In De Gooi- en Eemlander van zaterdag staat een uitgebreid artikel over heden, verleden en toekomst van het monumentale landgoed.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.