IJsselmeervogels laat Achilles’29 ontsnappen

Bart Eulen
Groesbeek

Met een zwaarbevochten gelijkspel bij Achilles’29 heeft IJsselmeervogels een goed vervolg gegeven aan de thuiszege op Kozakken Boys een week eerder. Toch overheerste de teleurstelling bij de spelers, want in de slotfase lieten de ’rooien’ met een paar grote kansen de thuisclub ontsnappen aan een nederlaag.

Al na elf minuten kwam Vogels op voorsprong, nadat Berry Powel met een tegendraadse kopbal uit een voorzet van Shanon Carmelia zijn eerste treffer van het seizoen maakte. Wat volgde, waren legio kansen om de score verder uit te breiden. Het was echter telkens Achilles-doelman Timo Plattel die de inzetten van Powel en Oktay Öztürk uit het doel hield.

,,Ik heb Berry een compliment gegeven voor zijn werklust en doelpunt”, aldus IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis. ,,Die gemiste kansen maken mij namelijk niet uit. Ik ga me pas zorgen maken als we helemaal geen kansen meer creëren, maar dat hebben we juist ontzettend goed gedaan.”

Na een halfuur kwam Achilles op gelijke hoogte, maar nog voor rust kreeg IJsselmeervogels weer diverse kansen om op voorsprong te komen. Een kopbal van Öztürk belandde op de paal en oog in oog met Plattel wist Vogels-spits Powel weer niet te scoren.

Zeven minuten na rust nam Achilles de leiding. Voor Leushuis reden om in te grijpen en hij bracht Samir Merraki en Robbert Olijfveld in het veld voor Christiaan van Hussen en Mike van de Laar.

Toen Marijn de Kler met een tweede gele kaart het veld verliet aan de kant van Achilles, ging Vogels verder op jacht naar de gelijkmaker en die viel kort daarna. Invaller Merraki schoot een vrije trap op de rand van de zestien hard tegen de touwen.

De gelijkmaker smaakte naar meer, maar met hangen en worgen hield Achilles’29 stand op het eigen sportpark De Heikant.

,,Dat de spelersgroep na afloop vol teleurstelling zat, zegt voor mij genoeg”, reageerde Leushuis. ,,We zijn pas net begonnen en wisten nog niet goed waar we stonden. Daarom kozen we voor een compacte speelwijze, met de linies kort op elkaar.”

Over zijn rentree als hoofdtrainer op De Westmaat is Leushuis tot nu toe erg positief gestemd. ,,Het is zo ontzettend bizar dat ik me hier vanaf het eerste moment meteen weer helemaal thuis voel. De selectie en staf zijn totaal veranderd, maar toch is het gevoel nog precies hetzelfde. Heel fijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal