HCAW wint slotwedstrijd van Neptunus

Han Monsees
Bussum

Met een goed gevoel gaat HCAW uit Bussum de korte zomerstop in. Zaterdag werd er weliswaar nog nipt verloren van Europees kampioen en landskampioen Neptunus (2-5), maar zondag trokken de Bussumers wel aan het langste eind. In Rotterdam werd een spectaculaire wedstrijd, waarin de kansen voortdurend keerden, met 6-11 gewonnen.

Zaterdag kwam HCAW in de openingsfase tweemaal op voorsprong en maakte Neptunus twee keer gelijk. In de achtste inning profiteerde Neptunus van drie vrije lopen en trok de wedstrijd naar zich toe.

(Lees hier: HCAW-coach Roeland Henrique: ’Nu volgende stap zetten’)

Het duel van zondag was door Neptunus tot ’feestwedstrijd’ gebombardeerd. Na afloop vierde HCAW echter feest. Neptunus kwam op 3-0, maar HCAW kwam sterk terug. Zowel in de derde als in de vierde inning sloeg HCAW een rally van drie honkslagen wat vijf punten opleverde.

Opnieuw twee veldfouten bezorgden Neptunus een 6-5-voorsprong. Toch was het laatste woord voor HCAW. De ploeg zette in de achtste inning de gelijkmaker op het bord. In de laatste inning werd closer Berry van Driel flink geraakt: vier honkslagen leverden vijf punten op.

Meer nieuws uit Sport Regionaal