HvH: openbaar onderzoek Gomarushof

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Hart voor Hilversum wil dat in de kwestie Gomarushof de onderste steen boven komt. Dat kan volgens de partij alleen door een lokale ’parlementaire enquêtecommissie’, een groep raadsleden die in het openbaar te werk gaat en betrokkenen onder ede kan horen.

Namens Hart voor Hilversum kaart Hans Roos het geruchtmakende dossier woensdagavond in de raad aan. Hij vraagt de andere fracties in te stemmen met een raadsonderzoek (op basis van artikel 155a van de Gemeentewet). Dit onderzoek moet zich richten op de manier waarop het college van b en w (en voorgangers) is omgegaan met de al vijftien jaar slepende onenigheid rond de geluidsmuur tussen Gomarushof en Vreelandseweg.

Volgens Roos is er iets grondigs misgegaan. In plaats van een normale relatie tussen overheid en burgers was er sprake van ’wantrouwen, obstructie, intimidatie en negeren van rechtsuitspraken’.Tijdens de raadvergadering van 15 januari bleek dat de gehele raad - inclusief collegepartijen VVD, PvdA en D66 - een grondig onderzoek wenst. Hart voor Hilversum heeft hiervoor het voortouw genomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.