Straffen voor verdachten woningoverval Liebergerweg

Anke Sprakel
Hilversum

De rechtbank Lelystad heeft de 26-jarige Quassim A. veroordeeld tot acht maanden celstraf voor onder meer de woningoverval aan de Liebergerweg in Hilversum in december vorig jaar. Elias el J., medeverdachte in deze zaak, is veroordeeld tot 46 dagen celstraf en een werkstraf van 200 uur.

De overval vond op vrijdagavond 30 december rond 20.30 uur plaats. De 77-jarige bewoonster en haar zoon kwamen terug van een verjaardagsfeestje, toen zij in de woning licht zagen branden. Eenmaal binnen bemerkten zij dat er twee inbrekers op de bovenverdieping waren. De zoon probeerde de twee mannen op hun vlucht tegen te houden maar werd omver geduwd. Buiten wist de zoon het kentekennummer van de auto te noteren waarna de twee mannen nog diezelfde avond in de buurt van Barneveld konden worden aangehouden.

Horloge

Naast de woningoverval is Quassim A. ook veroordeeld voor de diefstal van een horloge en het pinnen met een gestolen pinpas afkomstig uit woninginbraak in een woning aan de Utrechtseweg in Hilversum vorig jaar november.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie twaalf maanden celstraf voor A. en 46 dagen en 240 uur werkstraf voor El J. Het vonnis van de rechtbank Lelystad valt iets lager uit omdat de rechtbank de eis van de officier te hoog vindt voor de gepleegde feiten.

Naast de celstraffen moet de beide mannen de slachtoffers van de woningoverval schadevergoedingen betalen van 629 euro en 300 euro.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.