Kom sparren met Pieter Winsemius

Redacteur Hilversum
hilversum

Oud-minister en Blaricummer Pieter Winsemius typeert nogal wat zaken in het Gooi en de Vechtstreek als curieus. Wat hem betreft is de tijd rijp voor een betere inhoudelijke samenwerking. Mits de inwoners, bedrijven en organisaties en instellingen met een maatschappelijke functie in de regio er ook zo over denken.

Winsemius nodigt eenieder die een mening heeft over deze problematiek uit om maandagmiddag 25 februari met hem te komen ’sparren’ tijdens een bijeenkomst (13 tot 16 uur) in Singer Laren.

Daarbij gaat het om vragen als ’wat verwacht de samenleving van de gezamenlijke gemeenten?’ en ’wat kunnen de gemeenten in de regio samen wél of beter wat ze alleen niet of niet goed genoeg kunnen?’ en ’wat moet er vooral en dus als eerste gezamenlijk worden opgepakt?’.

Winsemius hoopt op de komst van veel ’leuke’ burgers met ’frisse’ ideeën. Bezoekers hoeven niet per se hun mond open te trekken om invloed te hebben op de uitkomst van discussies. Iedereen krijgt namelijk een stemkastje om zijn of haar mening anoniem te geven. Winsemius: ,,Natuurlijk pik ik er vervolgens wel mensen uit die erg positief of juist erg negatief ergens over zijn.’’ Hij benadrukt dat maandag geen besluiten vallen. ,,Dat is aan de gemeenteraden afzonderlijk.’’ Na de openbare sessie volgen nog vertrouwelijke bijeenkomsten.

Aanmelden voor maandag kan per e-mail:

pieterwinsemiussamenwerkingGenV@hilversum.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.