Acht mensen onwel in De Lieberg, zwembad ontruimd [video’s]

Veel brandweer en ambulances voor De Lieberg.© Henk Runhaar

Henk Runhaar
Hilversum

In zwembad De Lieberg in Hilversum zijn vrijdag aan het eind van de ochtend acht mensen onwel geworden door mogelijk giftige lucht. Twee van hen zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De slachtoffers zijn onder anderen leerlingen van het ROC Sport en Bewegen, zij waren bezig met een conditietest in het water. Zeker vijf leerlingen raakten tijdens de les onwel. Een jongen moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. ,,Hij kon zijn ogen niet meer open krijgen en alleen nog maar brabbelen’’, vertellen klasgenoten.

Lees ook: Zwembad De Lieberg blijft dicht voor onderzoek

Een uur later melden ze opgelucht dat het beter gaat met dit slachtoffer. ,,We kregen een appje van hem uit het ziekenhuis.’’ Ook een medewerkster van het zwembad werd met spoed per ambulance afgevoerd. De andere slachtoffers worden behandeld in een aparte ruimte. Na enige tijd werd een derde slachtoffer, een meisje van de ROC-klas, alsnog naar het ziekenhuis overgebracht. Er zijn zeker vijf ambulances aanwezig bij De Lieberg.

Het sportcomplex aan de Jan van der Heijdenstraat wordt ontruimd, meldt de brandweer. Zo’n 35 ouderen, die in een ander bad bezig waren met een les aquafit, moesten ook halsoverkop het zwembad uit.

De brandweer is bezig met gasmetingen en kan nog niet zeggen om wat voor vergiftiging het precies gaat.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.