Gratis openstelling Museum Hilversum

Tentoonstelling ’Weer toekomst!’. © Foto Veronique Jansen

Hilversum

Bezoekers van Museum Hilversum kunnen tot en met 31 juli gratis een kijkje nemen bij de expositie ’Weer toekomst!’. Bovendien zijn er op donderdagavond 28 juli speciale rondleidingen.

In het museum zijn eigenlijk drie tentoonstellingen te zien. Naast de foto’s van Ahmet Polat over de integratie van vluchtelingen in Nederland, toont Magnus Wennman foto’s en film en leggen de filmmakers Philip Brink en Marieke van der Velden met film, Facebook en fotografie bloot wat er gebeurt als er de tijd wordt genomen om met elkaar te praten in plaats van over elkaar.

Zo gaan in ’The island of all together’ toeristen en vluchtelingen met elkaar in gesprek en in ’Outside Syria’ worden vragen van Facebookvrienden beantwoord door Syriërs die naar Libanon zijn gevlucht.

Fotograaf Wennman reisde door Europa en laat in ingrijpende portretten zien hoe kinderen de nacht doorkomen. Hij is met deze serie winnaar van de derde prijs in de categorie ’Mensen’ van de World Press Photo 2016.

Marieke van der Velden geeft op de speciale openstelling op 28 juli van 19.30 tot 21.00 uur een rondleiding. Bezoekers kunnen dan in alle rust een kijkje nemen bij de exposities.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.