Hilversum verklapt een geheim en schrikt zich rot

Ronald Frisart
Hilversum

Burgemeester en wethouders van Hilversum schrokken zich dinsdag een hoedje: aan raadsleden waren geheimen over de snelbuslijn HOV verklapt terwijl dat niet had gemogen.

Het college had juist besloten dat de stukken ook voor raadsleden voorlopig geheim moesten blijven. Toch zijn ze in het ’geheime kastje’ voor raadsleden gelegd. Dinsdag zijn ze daar weer uit gehaald. Inderhaast schreven b en w daarover een brief aan de raadsleden en fractiemedewerkers. Wie de fout heeft gemaakt viel woensdag bij de gemeente niet te achterhalen.

Het gaat om twee bijlagen bij de projectovereenkomst die Hilversum, de provincie en Prorail willen tekenen over het Hilversumse deel van het HOV-project. In de bijlagen staan een kostenraming en werkafspraken.

De stukken waren voor de raadscommissie verkeer en beheer ter inzage gelegd omdat die het HOV-project zou bespreken met wethouder Floris Voorink. In een besloten deel van het beraad zouden woensdagavond de twee bijlagen worden besproken. Daar haalde het college een streep door. Geen bespreking, zelfs niet in beslotenheid. Wie de stukken al heeft gelezen is een slot op de mond gelegd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.