Voorzitter en technische commissie IJsselmeervogels stappen op

Voorzitter Peter van Diermen stelde zijn functie ter beschikking.

Voorzitter Peter van Diermen stelde zijn functie ter beschikking.

Redactie Hilversum
Spakenburg

Na het fel bekritiseerde, razendsnelle ontslag van trainer Dogan Corneille stappen voorzitter Peter van Diermen van IJsselmeervogels alsook de voltallige technische commissie op. Bestuurslid technische zaken Marcel de Graaf stelt eveneens zijn positie ter beschikking.

Dat is donderdagavond besloten in een bijzondere bestuursvergadering van de club.

Corneille moest al na twee competitieduels het veld ruimen, hetgeen het bestuur van de ‘rooien’ op een storm van kritiek kwam te staan. Leden spraken van 'wanbeleid' en 'paniekvoetbal' en ook de eigen spelersgroep van Corneille begreep er niets van.

Van Diermen reageert fel op de kritiek en beticht juist de ontslagen trainer van paniekvoetbal. ,,Afspraken over spelers, hun positie en de speelwijze werden niet nagekomen. Al in januari, toen we hem aanstelden, hebben we samen gekozen voor een 4-4-2-systeem. Daar hebben we de juiste spelers bij gezocht. Maar uiteindelijk heeft er niet één op de positie gespeeld waarvoor hij gehaald was. Het spelconcept was vaag. De wedstrijden waren niet om aan te gluren.’’

De voorzitter stelt nog altijd dat het ontslag terecht is geweest en het aanstellen van zijn vervanger Adelaar de juiste keuze. ,,Er is een grote inschattingsfout gemaakt door Dogan aan te stellen. Daarvoor ben ik als voorzitter medeverantwoordelijk. Hij bleek uiteindelijk te onervaren voor dit werk.''

Dat de leidinggevenden nu vertrekken, komt niet helemaal als een verrassing. Op een inderhaast belegde bijeenkomst met de leden, vorige week donderdag, liet voorzitter Van Diermen al doorschemeren dat het ontslag van Corneille ook consequenties voor hem kon hebben. ,,Een bestuur kan niet zonder vertrouwen functioneren’’, zei hij onder meer.

Bestuur en TC zullen lopende zaken afhandelen tot aan de volgende algemene ledenvergadering in november.

Meer nieuws uit Sport Regionaal