Inbraakmelding komt wiet kwekende Naarder duur te staan

Henk Runhaar
Naarden

De 32-jarige bewoner van de Graaf Janlaan in Naarden die in de nacht van dinsdag op woensdag de politie alarmeerde omdat hij dacht dat er bij hem werd ingebroken, zal daar achteraf enorm spijt van hebben. In de woning van de man werd een fikse wietkwekerij ontdekt en de man is daarvoor opgepakt.

De politie rukte rond kwart over twee 's nachts met man en macht uit in de hoop inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen. De Naarder had verdachte geluiden gehoord aan de achterkant van zijn woning en vermoedde dat er werd ingebroken. Agenten vonden twee mannen in de bosjes naast de woning. Het gaat om een 38-jarige inwoner van Woerden en een 39-jarige Almeerder. Zij konden niet uitleggen waarom zij daar waren en zijn opgepakt. Er was wel degelijk sprake van inbraak, de politie zoekt uit in hoeverre het duo daarmee te maken heeft.

Tijdens het onderzoek in en rondom de woning werd de wietkwekerij met driehonderd planten ontdekt. Er was sprake van diefstal van water en een gevaarlijke constructie voor de stroomvoorziening. Voor de kwekerij werd de bewoner ingerekend.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.