Internationaal voetbaltoernooi bij SV Huizen

Van onze verslaggever
Huizen

Zo’n 1100 voetballers in de leeftijd van tien tot negentien jaar, afkomstig uit België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland komen op 26 en 27 mei naar SV Huizen om mee te doen aan het Internationaal Jeugd-voetbaltoernooi De Gooimeer Cup.

Het is een primeur voor de club, die dit jaar haar 90-jarig bestaan viert. Er worden 68 teams (jongens en meiden van alle niveaus) verwacht op de velden aan de IJsselmeerstraat.

De club is al maanden bezig met de voorbereiding van het toernooi. Keuken-, kantine-, scheidsrechters-, sponsor-, stewards-, ehbo-, schoonmaak- en toernooicommissie; op alle fronten steken vrijwilligers de handen uit de mouwen om met elkaar het toernooi in goede banen te leiden.

SV Huizen werkt samen met Euro Sportring, al decennia specialist in het organiseren van internationale jeugdvoetbaltoernooien in verschillende Europese landen. De deelnemers aan het toernooi van buiten Huizen worden ondergebracht op verschillende adressen in het dorp, maar ook in Zeeburg, Amsterdam, Biddinghuizen en Zeewolde.

Ieder team speelt tenminste zes wedstrijden, verspreid over de twee toernooidagen. In de diverse categorieën zijn bekers te winnen en voor alle deelnemers is een UEFA Respect-medaille.

Ontvangst

Het programma begin donderdagmiddag met de aankomst en ontvangst van de deelnemers in Huizen. Die avond is er een teamleidersbijeenkomst. Vrijdag start, na de feestelijke openingsceremonie, het wedstrijdprogramma. Vrijdag is een vrije dag, waarna voor zaterdagochtend de plaatsingswedstrijden met aansluitend de feestelijke prijsuitreiking gepland staan. Zaterdagmiddag is de UEFA-respectceremonie. Zondagochtend vertrekken de gasten weer.

Info: www.huizengooimeercup.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.