Meerdere fietsendieven in Hilversum gepakt dankzij lokfietsen

Jan Balk
Hilversum

In de strijd tegen fietsendiefstal bij het station Hilversum maakt de politie sinds enige tijd gebruik van lokfietsen. Met succes, want de afgelopen maand werden al zeker vier verdachten aangehouden.

Op 28 januari werd twee keer een lokfiets gestolen. Een 15-jarige jongen uit Hilversum kon worden aangehouden en dat gold ook voor een 19-jarige Hilversummer. De laatste bekende daarnaast nog eens drie fietsen gestolen te hebben.

Op 4 februari was het weer raak en werd een 35-jarige man aangehouden nadat hij een lokfiets had meegenomen. En op 15 februari werd een 15-jarige ‘lokfietsendief’ uit Blaricum gepakt.

Lokfietsen

Fietsendiefstal is de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar het voertuig beschikt over een GPS-volgsysteem.

Zodra deze fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden. De politie Hilversum zal de lokfiets in de toekomst in blijven zetten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.