Geheime dienst blokkeert terugkeer baby Huizen

Redactie Hilversum
Huizen

De terugkeer van het acht maanden jonge dochtertje van één van de Huizer 'jihad-gezinnen' is op het laatste moment geblokkeerd door geheime dienst AIVD.

Dat meldt de Hilversumse advocaat Derk van der Heijden, die dit ouderpaar bijstaat. De Raad voor de Kinderbescherming en Jeugdzorg hadden vrijdagmiddag al groen licht gegeven voor de terugkeer van de baby.

,,De baby zou worden opgehaald. Niet veel later bleek dat er een nieuw ambtsbericht was van de AIVD, dit keer over de opa. Hij zou het eens zijn met de uitreis van zijn zoon naar Syrië.''

Daarmee was de terugkeer van het kind van de baan. Het was de bedoeling de baby bij haar opa en oma, die bij het opgepakte gezin om de hoek wonen, onder te brengen. De opa haalde donderdagavond woedend verhaal bij burgemeester Fons Hertog van Huizen.

Kinderrechter

Het wachten is nu op het oordeel van de kinderrechter in Utrecht. Die beslist naar verwachting dinsdagochtend over het eventueel beëindigen van de uithuisplaatsing van de zes Huizer kinderen.

Bij het tweede gezin gaat het om vijf jongetjes tussen één en negen jaar. Van der Heijden blijft 'voorzichtig optimistisch'. ,,De moeder van de baby is een intelligente vrouw, die heel goed in staat is voor haar kind te zorgen.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.