Bankpasdief vastgelegd door camera’s woonzorgcentrum Hilversum

Bankpasdief vastgelegd door camera’s woonzorgcentrum Hilversum
HILVERSUM

De politie heeft foto’s vrijgegeven van een man die half april een bankpas wegnam uit een woning van het woonzorgcentrum aan de Vaartweg in Hilversum. Met de pas werd later 1250 euro opgenomen.

De diefstal vond plaats op zondag 15 april. De politie over de diefstal:

’Vlak na de lunch is het rustig in de gangen van het woonzorgcentrum. Op bewakingsbeelden is een man te zien die op zijn gemak van kamer naar kamer loopt. Bij een enkele onafgesloten kamer gaat hij naar binnen. Na een tijdje verlaat de man het verzorgingshuis. Kort daarna wordt er met de bankpas van èèn van de bewoners door een onbekende man gepint. Daarna loopt de man dwars door het centrum van Hilversum naar een vólgende geldautomaat. Oòk daar lukt het hem om geld te pinnen. In totaal wordt er 1250 euro met de pas van de bejaarde eigenaresse gepint’.

Volgens de politie lag het slachtoffer van de diefstal vermoedelijk te slapen in haar kamer, terwijl de dief bij haar op de kamer was. Camera’s in het centrum en bij pinautomaten hebben de dader vastgelegd.

De politie vraagt mensen die de man denken te herkennen om dat te melden via 0800-6070 of het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie