Bizarre overwinning Huizen

sportredactie Gooi- en Eemlander
huizen

De voetballers van Huizen hebben publiek, trainer Joeri Volkers en zichzelf verbaasd met een bizarre overwinning op DOVO. Na een ruststand van 1-4 wisten de groen-gelen toch nog drie punten aan het duel over te houden: 5-4.

Intern stormde het de afgelopen week bij Huizen. Volkers en de begeleidingsstaf hadden donderdagavond een hartig woordje gewisseld met de selectie, die het hele seizoen al wispelturig is, mentaal instabiel en moeite heeft met het nakomen van afspraken.

De praatsessie leek weinig te hebben geholpen, want na de 1-0 van Aron Klaassen (al binnen een minuut) maakte Huizen er in de eerste helft een potje van. Het geblunder van de thuisclub stelde DOVO-spits Leon Toonen in staat om vier keer raak te schieten.

In plaats van hard in te grijpen, koos Volkers ervoor zijn team na de pauze onveranderd te laten. ,,Ik heb ze voor de keus gesteld: of zo door modderen, of laten zien dat je nog over karakter en vechtlust beschikt.''

Geholpen door DOVO, dat bij 1-4 de buit al binnen dacht te hebben en de tweede helft te nonchalant speelde, zorgde Huizen voor een verrassende ommekeer. Een penalty van Robbert de Graaf betekende 2-4, Omar Limon scoorde uit een counter de aansluitingstreffer en een kopbal van Klaassen betekende 4-4. Limon maakte het feestje voor Huizen compleet: 5-4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal