Vragen over torenhoge dwangsommen familie Potter

Joost Reijnders
Soest

De fractie van Lokaal Anders Soest wil dat de gemeente clementie heeft met de familie Potter, die weg moet uit haar woning aan de Birkstraat, achter recreatiepark Duynparc Soest en dierenpension Camping Kennels.

Op het huis rust geen woonbestemming, en daarom moet Potter het verlaten en aanbouwen aan de woning verwijderen. Potter heeft daar jaren tegen geprocedeerd, maar telkens verloren. Inmiddels zijn de dwangsommen opgelopen tot maximaal 150.000 euro, is de eerste vordering van zestig mille in handen van een deurwaarder gegeven en heeft het college van b en w een invorderingsbesluit genomen over een tweede tranche van 45 mille.

Ten einde raad heeft Potter zich tot de gemeenteraad gewend. Voor LAS-fractievoorzitter Hans Boks reden om het college te verzoeken de opgelegde last onder dwangsom op te schorten. Boks in zijn verzoek: ,,Hiermee zou de familie een periode van relatieve rust krijgen en kunnen alsnog pogingen worden ondernomen om tot een minder schadelijke oplossing te komen.’’ Ook vraagt Boks of het college bereid is om na het (eventueel) opschorten van de dwangsommen opnieuw in overleg te treden met de familie Potter.

In zijn brief aan de gemeenteraad noemt Potter de gemeente halsstarrig, en stelt hij dat het college "menselijkheid, redelijkheid en het (financieel en gezondheids)belang van een Soester gezin volledig uit het oog verliest." Hij stelt dat hij financieel aan de grond zit en dat de gemeente een gezin met kindeen aan de rand van het faillissement brengt.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.