Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen baalt van eigen fans

Spelers van Katwijk en Spakenburg proberen de boel tevergeefs te sussen.
© Foto Orange Pictures/Willem-Jan Dijkdrent
Katwijk

Katwijk gaat keihard optreden tegen zijn fans die zich tijdens het duel met Spakenburg misdroegen, door met supporters van de ’blauwen’ op de vuist te gaan. ,,We hebben een camerasysteem en weten precies wie onze ballen gehakt zijn’’, aldus Mart Vergouwen.

De Katwijk-voorzitter schroomde niet om de hand in eigen boezem te steken. ,,We hebben hier en daar wel een flater geslagen. Er waren voldoende stewards aanwezig, een stuk of vijfentwintig. Dat was dus het probleem niet. Maar je moet ze wel op de juiste momenten inzetten. Ik baal altijd van fouten die je had kunnen voorzien. Je ziet dat die gasten gaan lopen en daar hadden we bij moeten zijn, in plaats van erachteraan te sjokken.”

De ordinaire knokpartij stond bovendien niet op zich, weet Vergouwen. ,,Vorig jaar waren er ook al wat akkefietjes, rondom de uitwedstrijd in Spakenburg. Een uit de hand gelopen caféruzie en dat soort geintjes. Sommige gasten hebben een IQ van drie, maar een geheugen van 333. Ze vergeten nooit iets. Het is triest dat je blijkbaar ook in de tweede divisie al risicowedstrijden hebt. We zullen dit eerst intern evalueren en daarna ook contact opnemen met Spakenburg. Het weren van uitsupporters is vooralsnog niet aan de orde, maar we moeten dit soort taferelen in de toekomst ten koste van alles zien te voorkomen.’’

Vergouwen baalde van de slechte beurt die het Katwijkse voetbal dit weekend. ,,Als je dan ook nog eens hoort wat er bij IJsselmeervogels-Quick Boys is gebeurd, kun je gerust spreken van een zwarte dag voor het Katwijkse voetbal. Ik krijg belletjes uit héél het land, maar niet over de wedstrijd. Ik schaam me kapot.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal