Soester Roparun-lopers willen fortuin inzamelen voor mensen met kanker

De Soester Roparun-lopers, met Manon Smeeing tweede van links op de onderste rij. Foto Manon Smeeing

Redacteur De Gooi- en Eemlander
soest

Een gevoelstemperatuur van pakweg min vijftien? Nou en? De bikkels van Roparun Soest trainen stug door in de winterse Soester duinen. ,,Héél koud, ik heb knalrode benen’’, grijnst hardloper Manon Smeeing.

Na maanden voorbereiding is het Soester team Smurfit Kappa compleet. Tijdens het pinksterweekend (26-28 mei) doen 25 Soesters mee aan de Roparun. Een estafetteloop van 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam om geld op te halen voor mensen met kanker.,,We hebben een geweldig team’’, jubelt Smeeing, die eerder twee marathons liep. ,,Iedereen is super enthousiast. Allemaal sportieve mensen, van fysiotherapeut, bloemist, tot wethouder Yvonne Kemmerling voor de catering.’’ Het team telt acht lopers en twee reservelopers: Manon Smeeing, Wout Middelman, Dorinda van der Fliert, Frans Davelaar, Jeffrey Pijl, Gea van der Pol, Peter Spier, Mandy Roeland, Ilona Sluis en Titia Beumer. De renners leggen tijdens de estafette elk zo’n 65 kilometer af in 48 uur. ,,Het zijn niet alleen goede lopers, maar ook ondernemende mensen met een babbel. Want we moeten geld en prijzen ophalen voor het goede doel. Ons streefbedrag is veertigduizend euro. Jaah, we zetten hoog in!’’ De lopers trainen minstens twee keer per week en binnenkort ook ’s nachts. De lopers worden ondersteund door vijftien vrijwilligers, zoals teamchef-hoofdsponsor Rob Stalenhoef van Smurfit Kappa, fysiotherapeuten, begeleidende fietsers, catering en chauffeurs.Smeeings motivatie mee te doen? ,,Helaas kent iedereen iemand met kanker. Ik hou van een sportieve uitdaging én vind het fijn als gezond mens iets voor zieke mensen te doen.’’

Om geld op te halen zet Roparun Soest allerlei acties op touw, zoals een loterij, diner met veiling, sportevenement en eindfeest. ,,Alle donaties, groot of klein, financieel of in natura, zijn welkom'', benadrukt het team.

Meer informatie: www.roparunsoest.nl

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.