Eindelijk schot in verkoop rotte kies in Schoutenstraat

Susanne van Velzen
Hilversum

Na acht jaar leegstand zit er schot in de verkoop van het verpauperde winkelpand aan de Schoutenstraat 20 in Hilversum. Nadat de eigenaar onlangs nog een bod weigerde dat op een veiling uitgebracht werd, is hij nu toch bereid tot verkoop aan een Hilversums echtpaar.

,,We hebben een aantal gesprekken gevoerd met de eigenaar van het pand en alles wijst erop dat het gaat lukken”, zegt Hilversummer Willem de Koning. Eigenaar Henk Oostveen bevestigt dat hij het pand aan de Hilversummer wil verkopen. ,,Ik heb er vertrouwen in dat we het snel eens worden. Ze willen het graag. Ik gun het ze. Dan is het mooi opgelost zo”, zegt Oostveen. Hij wil nog steeds niet zeggen waarom hij het pand dat hij in 2010 voor ruim een miljoen euro kocht zo heeft laten verpauperen. In het pand zat bont- en leerzaak Machiel de Groot. Ingeklemd tussen schoenenzaken Elias en Van Schijndel is het dichtgetimmerde pand al jaren een rotte kies in het centrum van Hilversum.

De Koning die het pand samen met zijn echtgenote Ariënne de Boer wil kopen heeft grote plannen. ,,We gaan het helemaal opknappen. Het lijkt ons fantastischom de gevel weer terug te brengen in originele staat. De bedoeling is dat we zelf boven in het appartement gaan wonen. De ruimte beneden gaan we dan verhuren. Er is veel mogelijk. Horeca, kantoor, winkel. We zien het helemaal zitten”, zegt De Koning.

Dat het opknappen van het pand een behoorlijke uitdaging is bevestigt de Hilversummer. ,,Hemeltjelief waar begin je aan, zeiden vrienden tegen ons. Wij vinden het juist leuk zo’n opknapper. Mijn vrouw heeft dat in het verleden al eens gedaan met een vervallen pand in de Vitusbuurt. Ze is grafisch vormgever, heeft kijk op verbouwingen en interieur. We weten waar we aan beginnen. Het heeft geen verborgen gebreken. Alle gebreken zijn gewoon zichtbaar”, lacht De Koning.

Eigenaar Oostveen verwacht deze week tot een akkoord te komen over de verkoop aan de Hilversummers. Buurman Marcel Schevers van schoenenwinkel Van Schijndel is opgelucht dat er schot in de verkoop zit. ,,Goed nieuws.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.