Vermiste Bussumer terug in land

Alexander Poort
Bussum

De vermiste Bussumer is terug in Nederland. Dat meldt het ministerie van buitenlandse zaken.

,,Het was even heel spannend’’, vertelt een woordvoerder van het ministerie. ,,Hij is sinds zaterdag weer terug in het land.’’ Hoe het met de 23-jarige man is wil de woordvoerder niet vertellen. ,,Dat is een privé-aangelegenheid.’’ Ook op vragen over uit welk land de man vandaan is gehaald, waarom hij daar was en met wie er is gesproken over zijn terugreis klinkt steeds hetzelfde antwoord. ,,Hier houdt de rol van buitenlandse zaken op.’’

De terugreis is wel geregeld met behulp van buitenlandse zaken. ,,Daar hebben we in bemiddeld. Verder is alles gebeurd in nauw overleg met de familie en de lokale autoriteiten.’’ Zo blijven er nog veel vraagtekens rond de verdwijning van de 23-jarige rechtenstudent. Ook de familie en vrienden - die in eerste instantie een zoektocht begonnen via facebook - zeggen niets. ,,We willen dit achter ons laten’’, zegt zijn zus.

De Bussumer verdween maandag 4 april volledig van de radar. Op weg naar een afspraak had hij nog wel ingecheckt met zijn OV-chipkaart op station Naarden-Bussum, maar daarna was hij volstrekt onvindbaar. Hij heeft nergens uitgecheckt en ook zijn telefoon stond uit. Pas een kleine twee weken later werd weer ’een teken van leven’ ontvangen.

Vanwege privacyredenen is de naam van de Bussumer uit het artikel verwijderd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.