Grote opkomst bij Nieuw Loosdrechtweekend

Wim Egels
Loosdrecht

Het Witte Huis organiseert dit weekend weer zeilwedstrijden voor alle erkende eenheidsklassen tijdens het zogenoemde Nieuw Loosdrechtweekend.

„Ik maak me wel een beetje zorgen over de opkomst”, laat wedstrijdleider Ab Schippers weten. „In goed overleg met De Vrijbuiter organiseren wij het dít weekend, een week vóór het Vrijbuiterweekend. Als service naar de deelnemers toe mogen de boten die week bij ons blijven liggen. We hopen zo zelf ook meer deelnemers te krijgen.”

Traditiegetrouw vormt de Pampus-klasse één van de grootste vloten. Wiebe Schippers (viervoudig Nederlands kampioen) is samen met bemanning Mike Kamminga een van de favorieten voor de eindzege. Andere bekende deelnemers zijn Sven en Ruud van Bemmel en Edo Bakker met John van Altena, de oud-rugbyspeler die indertijd record-international was in zijn sport. Bij de 12-voetsjollen zijn de bekende regionale zeilers (KWVL) Duuk Dudok van Heel en Tonny Surendonk weer van de partij. Ook bij de Finjollen is er een behoorlijk groot deelnemersveld. Wouter Molenaar en Karel van Hellemond zijn de meest in het oog springende namen. Er worden in totaal vier wedstrijden gevaren, twee op zaterdag en twee op zondag. Beide keren wordt om 10.30 uur gestart. Er is zaterdagavond live muziek en er kan een hapje gegeten worden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal