’Vooral ’s nachts rennen tijdens Socialrun onvergetelijke ervaring’

Jan Rudolph de Lorm op 75 kilometer van de finish van de Social Run.© foto jan rudolph de lorm

Laren

,,Het was tijdens de Socialrun heel bijzonder om als groep dag en nacht onafgebroken te rennen door 7 provincies’’, blikt Jan Rudolph de Lorm, directeur van het Singer Museum in Laren, terug.

De Socialrun is een driedaagse, 550 kilometer lange non-stop estafetteloop om het IJsselmeer. Het evenement waaraan ruim 500 mensen deelnamen, is bedoeld om het taboe rond psychische aandoeningen te doorbreken en de discriminatie van psychisch kwetsbare mensen uit te bannen.

,,Af en toe zeer was het zwaar omdat de benen het op den duur in toenemende mate niet fijn vinden’’, aldus Jan Rudolph de Lorm. ,,We liepen steeds ongeveer gedurende 5 uur en dan een kleine 2 uur slapen. Gek genoeg houd je dat vol. Het was echt een enorme kick om ons prachtige land mee te maken gedurende vrijwel onafgebroken etmalen en door sprookjesachtig mooie landschappen te rennen. In het bijzonder de nachten waren onvergetelijk. Onder de sterrenhemel Deventer over de IJsselbrug inlopen of de zon zien opkomen op de Drentse hei. De groepsprestatie, het echt samen doen helpt enorm. Hoewel het bij tijd en wijle echt zwaar is (zeer weinig slaap en pijn in je benen) was het een geweldige ervaring die ik zo weer zou meepikken.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.