Vrouw snel aangehouden na woningoverval Hilversum

Archieffoto: ANP

Archieffoto: ANP

hilversum

Een 28-jarige bewoonster van de Voltastraat in Hilversum werd vrijdagavond rond acht uur in haar woning overvallen door twee mannen en een vrouw. Al in de nacht van vrijdag op zaterdag wist de politie de vrouwelijke overvaller op te sporen en in te rekenen. Het gaat om een 45-jarige inwoonster van Uitgeest.

De drie overvallers belden aan bij de Hilversumse. Zodra zij open deed, drongen ze naar binnen. Ze eisten geld van de bewoonster. Toen zij ze dat niet kon geven, gingen de overvallers er vandoor met een flatscreentv en een laptop van de vrouw. De Hilversumse liep de drie achterna. De vrouw uit Uitgeest kwam terug en gaf het slachtoffer een klap in haar gezicht, waarna de Hilversumse naar binnen ging. De drie reden weg in een auto.

Door snel optreden en onderzoek van de recherche Gooi en Vechtstreek kon de vrouwelijke verdachte in haar woning worden aangehouden. In haar huis werd de buit uit Hilversum gevonden. De vrouw is in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uitgesloten. Volgens de politie kenden de overvallers de Hilversumse van de verkoop van goederen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.