Opheldering geëist over wilde politieachtervolging Eemnes

© ANP

Annemarie de Jong
Eemnes

Paardrij-instructrice Alie van Enk wil opheldering over de wilde politie-achtervolging door Eemnes waarbij ze aan de dood ontsnapte.

,,Ik wil weten wat er aan de hand was? Waarom nam de nationale recherche zoveel risico? Er zijn mensenlevens op het spel gezet. Was dat het waard? Dan moeten ze wel bezig zijn geweest met terroristen vangen, of zoiets heftigs”, zegt Van Enk. Ze maakt officieel melding bij de politie van wat haar is overkomen.

Lees hier: Gevluchte bestuurder dollemansrit in Eemnes nog niet gepakt

Van Enk fietste woensdagmiddag naast een meisje op de pony over het zandpad Goyergracht-Noord. Ineens kwam een blauwe auto met in de achtervolging twee recherche-auto’s aanstuiven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,In een split second drukte ik ons in de heg. Anders waren we dood geweest. Het is daar drie meter breed.”

Vluchtroute

Toen ze opkrabbelden volgde nóg een recherchewagen in volle vaart, met daarboven een helikopter.

Achteraf zag ze de blauwe auto al eens eerder op het zandpad. ,,Toen viel-ie ook op vanwege de hoge snelheid. Misschien checkten ze een vluchtroute.”

De politie verklaarde na het incident dat de achtervolging werd ingezet omdat de gesignaleerd staande bestuurder een stopteken negeerde.

Uiteindelijk is de rit, waarbij diverse mensen moesten wegspringen, uit veiligheidsoverwegingen gestaakt. Of er inmiddels een arrestatie is verricht kon of wilde de politie maandag niet melden.

De PvdA-fractie pikt Van Enks noodkreet op en stelt vragen aan de burgemeester om het incident opgehelderd te krijgen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.